10.11.2020

TIMOCOM Βαρόμετρο Μεταφοράς: σπάσαμε τα 10 εκατομμύρια

Τρίτο τρίμηνο του 2020 με σαφή ανάκαμψη - αισθητή ζήτηση μεταφορών σε όλη την Ευρώπη

Προσφορές φορτίων στην Ευρώπη

Η οδική εμπορευματική μεταφορά στην Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Οι προσφορές φορτίων για το τρίτο τρίμηνο του 2020 καθορίζονται από το βαρόμετρο μεταφορών TIMOCOM που αντιστοιχούν στο πολύ αδύναμο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που προκαλείται από την πανδημία του κορονοϊού. Και οι αριθμοί υπερβαίνουν ακόμη και αυτούς του προηγούμενου έτους το 2019 σε κάθε μήνα.

Υπήρξαν σαφείς ανοδικές τάσεις στην εσωτερική και διασυνοριακή εμπορευματική κυκλοφορία το τρίτο τρίμηνο του 2020. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού, ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια φορτία μέσα σε ένα μήνα.

Υπολογίστηκε με τις καταχωρήσεις φορτίων από τις 44 ευρωπαϊκές χώρες που καταγράφηκαν από το βαρόμετρο, υπήρχαν 111% περισσότερες προσφορές φορτίων από ό, τι στο προηγούμενο τρίμηνο (τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, υπήρχαν 17% περισσότερα φορτία (3 τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το 3 τρίμηνο 2019). Ο πιο δυνατός μήνας ήταν ο Σεπτέμβριος.

 


 Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού, ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια φορτία μέσα σε ένα μήνα. Έτσι, ακόμη και ο καλύτερος μήνας του 2019 - επίσης Σεπτέμβριος - ξεπερνιέται κατά 26%. "Οι λόγοι γι 'αυτό είναι σίγουρα η συγκριτικά πιο χαλαρή κατάσταση μόλυνσης τους καλοκαιρινούς μήνες και μια αξιοσημείωτη ανάγκη να καλυφθεί μετά το Lockdown σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες", αναφέρει ο Gunnar Gburek, εκπρόσωπος της εταιρείας TIMOCOM Για παράδειγμα, η Ιταλία, η οποία έπληξε ιδιαίτερα, σταμάτησε το πολύ αυστηρό Lockdown στις αρχές Ιουνίου και επίσης η Ισπανία την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο τέλος Ιουνίου. Αφού σταμάτησε η παραγωγή σε εθνικό επίπεδο σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, επανεκκινήθηκε πάλι.

 

Ένα εκατομμύριο περισσότερα φορτία στην εσωτερική κυκλοφορία

 

Η προφανώς ισχυρή ζήτηση για μεταφορές φαίνεται επίσης στις εσωτερικές μεταφορές. Η εφοδιαστική στη Γερμανία έκανε ξανά άλματα και ξεπέρασε επίσης τα προηγούμενα χρόνια χωρίς εξαίρεση: Στο τρίτο τρίμηνο του 2020, καταχωρίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο περισσότερα φορτία από ό, τι την ίδια περίοδο του 2019. Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός αυξήθηκε εκθετικά. Για τους μεμονωμένους μήνες, αυτό σημαίνει: Ιούλιος 3 τοις εκατό, Αύγουστος 17 τοις εκατό, Σεπτέμβριος 73 τοις εκατό. Η εφοδιαστική της Γαλλίας αυξάνει επίσης την εθνική κίνηση. Οι όγκοι το τρίτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν περισσότερο από 12 τοις εκατό ανά μήνα.

 

Διασυνοριακές μεταφορές προς τα πάνω

 

Η γενική ανοδική τάση εμφανίζεται στη διασυνοριακή μεταφορική κυκλοφορία. Για παράδειγμα, οι προσφορές φορτίων από τη Γερμανία προς τη Γαλλία έχουν αυξηθεί απότομα σε ετήσια βάση και σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020 παρά τον κορονοϊό. Έως 72 τοις εκατό. Το ίδιο ισχύει για τις μεταφορές από τη Γερμανία στο Βέλγιο. Και στους τρεις μήνες η αύξηση ήταν τουλάχιστον 30 τοις εκατό. Αναλυτικά: από τη Γερμανία στη Γαλλία: 72 τοις εκατό Ιουλίος, 35 τοις εκατό Αυγούστος, 34 τοις εκατό Σεπτέμβριος, από Γερμανία προς Βέλγιο: 30 τοις εκατό Ιούλιος, 60 τοις εκατό Αύγουστος, 65 τοις εκατό Σεπτέμβριος.

 

Ακόμα και οι τελευταίοι πλησιάζουν

 

Οι παραδοσιακά πιο αδύναμες χώρες ενισχύθηκαν επίσης. Πόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση για φορτίο μετά τους πανευρωπαϊκούς περιορισμούς του κορονοϊού, ακόμη και όταν κοιτάζουμε τις χώρες που είναι γενικά κάτω από το 2019 Παρά τους αρνητικούς αριθμούς από το προηγούμενο έτος έως το 2020, μια σημαντική βελτίωση μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε αυτές τις χώρες το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, από τη Γερμανία στην Ουγγαρία: Ιούλιος -44 τοις εκατό, Αύγουστος -34 τοις εκατό, Σεπτέμβριος -16 τοις εκατό. Ή από τη Γερμανία προς την Τσεχία:


 Ιούλιος -41 τοις εκατό, Αύγουστος -8 τοις εκατό, Σεπτέμβριος -3 τοις εκατό.

 

Από το 2009, η εταιρεία FreightTech TIMOCOM χρησιμοποιεί το βαρόμετρο μεταφοράς σε 44 ευρωπαϊκές χώρες για να αναλύσει την εξέλιξη της προσφοράς και ζήτησης μεταφορών στην ενσωματωμένη ανταλλαγή φορτίων της Αγοράς. Περισσότεροι από 135.000 χρήστες εισάγουνε εδώ μέχρι και 750.000 διεθνείς προφορές φορτίων και φορτηγών κάθε μέρα. Το σύστημα βοηθά πάνω από 45.000 TIMOCOM πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους στα logistics έξυπνα, με ασφάλεια και ευκολία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την TIMOCOM θα βρείτε στη σελίδα www.timocom.gr.

Κατεβάστε τα δελτία τύπου
top